Hotline: 041 509 20 25 | Po-Pia 8:00-16:00

KLIMAVISION

GreMi KLIMA, s.r.o.

Kragujevská 9
SK-010 01 Žilina

(+421) 41 509 20 25

Predstavujeme svetového výrobcu klimatizácií Haier
  • 17.2.2021
  • Autor: Miroslav Janura

Počuli ste už o značke Haier. Že ešte nie? Tak to by ste mali napraviť, je to totiž svetový líder.


Spoločnosť Haier Group bola založená v roku 1984 v meste Qingdo. Z malej továrne na pokraji krachu sa cestou neustáleho vývoja, dôrazu na inovácie a kvalitu s uplatnením vždy najmodernejšej technológie vytvorila medzinárodná skupina. Haier je v súčasnosti celosvetovo uznávanou značkou, ktorá zamestnáva po celom svete takmer 70 000 ľudí.

Veď trhy v Nemecku, USA, Anglicku, ale aj v Českej republike si značka Haier už podmanila. Podľa štatistiky Euromonitor a USA Newsweek´s je značka Haier jednotkou vo výrobe domácich spotrebičov už 12 rokov po sebe. Do skupiny Haier Group patria známe značky ako popredná americká značka GE Appliances, Candy, Casarte, Leader, AQUA, Fisher & Paykel a samozrejme Haier ACG (Air Conditioning Group, divízia pre klimatizácie).  
Haier ACG ma rozvinuté technológie úspory energie, ochrany životného prostredia a inteligentného ovládania. Jej výrobné rady zahŕňajú riešenia pre chladenie, kúrenie a vetranie pre bytové, komerčne a priemyslové aplikácie zahrňujúce VFR (MRV) systém, multisplit a split systémy. Cieľom je znížiť investičné a prevádzkové náklady na klimatizácie pre zákazníkov.


Pár čísiel o skupine Haier:

  • 14 R&D (vývojových) centier,
  • 25 priemyslových parkov,
  • 122 továrni,
  • 106 predajných center,
  • 160 štátov a regionov,
  • 10 000 patentov,
  • 51 medzinárodných osvedčení a certifikácií, ako napríklad TUV, GS, SABS,
  • 129 postavených škôl, ako pomoc ľuďom

 

36 mesiacov záruka, kvalita, veľmi nízka hlučnosť

Poviete si ďalšia čínska značka. Nie je to však len nejaká značka, je to popredný výrobca z pohľadu inovácií v klimatizačných zariadeniach. Na všetky klimatizačne zariadenie štandardne poskytuje až 36 mesačnú záruku. A vie prečo si to môže dovoliť. Značka Haier totiž disponuje 14 výskumnými a vývojovými centrami. Najmodernejšie vývojove centrum je v meste Qingdo, kde má spoločnosť centrálu, pracuje v ňom cez 1000 výskumných pracovníkov a inžinierov. Toto centrum disponuje 120 laboratóriami a aj najvyššou 106m vysokou testovacou vežou na svete z pohľadu testovania prevýšenia chladivových okruhov vrátane dĺžky potrubia. A preto do tohto vývojového centra chodia testovať svoje klimatizačne zariadenia aj iní poprední výrobcovia.
Do firemnej filozofií značky Haier patrí dôraz na čo najdlhšiu prevádzkyschopnosť zariadení (nízka poruchovosť), vysokú energetickú účinnosť, smart funkcie a hlavne zdraviu prospešné funkcie. Zariadenia Haier sa vyznačujú vysokou kvalitou a moderným dizajnom. Energetická učínnosť začína na A+++, pri vyšších výkonoch ako napr. 7kW je účinnosť A++. Oproti konkurencií sa vyznačujú nízkou hlučnosťou (hodnota Lp 1m, ktorá znamená pocitovú hlučnosť pro užívateľa), dosahujú najlepšiu tichosť až 15dB(A) (model Jade). U väčšiný zariadení Haier je hlučnosť pod 20 db(A) čo zodpovedá noci na vidieku, alebo padaniu lístia. 

Nie ďalšia OEM značka ale priamo výrobca s neustálymi inováciami
Skratka OEM vychádza z anglického Original Equipment Manufacturer, ide o obchodný model, ktorý označuje výrobcu takých produktov, ktoré sa montujú z dodaných dielov od iných výrobcov. To znamená, že proces kontroly kvality je rozdrobený a menej dôsledný. Pod týmto obchodným modelom funguje väčšina lacných čínských, no bohužiaľ aj európských značiek. Preto pri týchto OEM značkách platí, nízka cena ide na úkor kvality.
Naopak Haier ako priamo výrobca klimatizácií, tak na základe informácií od obchodníkov realizuje vývoj a aplikovanie nových technológií, riadi celý výrobný proces a dôkladne kontroluje všetky komponenty, ako aj celkový výstupný produkt. Preto zariadenia značky Haier sa vyznačujú takou kvalitou a zárukou. Všetky klimatizačné jednotky značky Haier sa tak môžu pochváliť certifikáciou Eurovent.

 

Funkcionality klimatizácií Haier pre zdravie a ekológiu

Značka Haier má najväčší podiel predaných smart klimatizácií s wifi (30% trhu) a je svetovou jednotkou v predaji samočistiacich klimatizácií (až 40% trhu). Samočistiace funkcie sú prínosom nie len pre užívateľa a jeho bezpečnosť, ale taktiež pre ekológiu, nakoľko nie je potreba chemikálií na čistenie klimatizácií. Haier ponúka aj aplikáciu pre mobilné telefóny HoN (skrátenie z Haier On), ktorá vie integrovať celú domácnosť spotrebičov Haier, chladničky, mrazničky, vinotéky, pračky, klimatizacie, vysávače a ďalšie. Zároveň táto aplikácia podporuje aj hlasových asistentov od Google a Amazonu. Zariadenia Haier ponúkajú taktiež bezprievanové riešenie konkrétne v modeli Pearl formou špeciálnej lamely. Niektoré značky ponúkajú aj samočistiace funkcie, napríklad formou ionizátoru vzduchu, čo ale nie je technickou obcou považované za dostatočné riešenie čistenia, pokiaľ teda nemajú zabudovaný filter na sedimentáciu nečistôt. Pre modelový rok 2021 pripravil Haier celú paletu zdraviu prospešných funkcionalít. Každý model klimatizácie značky Haier tak dostal niekoľko funkcií pre zdravý a čistý vzduch, ktoré sú postavené na technológií UV-C a ďalších. Rovnako ako všetky nové modely sú štandardne vybavené wifi. Viac si o týchto nových modeloch a ich dezinfekčných funkcionalitách predstavíme v ďalšom článku.

 

 

Naše skúsenosti


V Čechách a na Slovensku je Haier už viac ako 15 rokov a stále expanduje. V posledných 3 rokoch naša spoločnosť projektuje a realizuje chladenie a vykurovanie zariadeniami Haier, a preto máme spokojnosť s týmito zariadeniami od klientov overenú. Jednotky sa vyznačujú bezproblémovým chodom, jednoduchou a rýchlou montážou. Jednoduché nastavenie a ovládanie v elegantnom dizajne tvoria výborný produkt.
Stali sme sa výhradným distribútorom značky Haier pre Slovensko. Vzhľadom na vyššie uvedené skúsenosti, sme sa rozhodli vytvoriť predajný kanál formou eshopu. Taktiež chceme rozvíjať formu veľkoobchodu, ku ktorému okrem rýchleho dodania z našich skladov, vieme poskytnúť pomoc pri navrhovaní, montáži a servise klimatizačných zariadení.

 

Galéria

Načítavam